Translate

13 Nisan 2020 Pazartesi

Pamuklu Kumaş Maske Dikimi

   Merhabalar...
   Nasılsınız?

    Bugün maske dikimini anlatmak istiyorum. Biliyorsunuz maske zorunlu hale getirildi.  Devletimiz ücretsiz maske dağıtmaya başladı. Şu adresten https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/siz de kendiniz ve aileniz için başvurabilirsiniz.

    Maske gelene kadar ben de kendime ve aileme pamuklu kumaştan maske diktim. Evet kumaştan bilindiği gibi yüksek bir koruma yok ;ama tedbir amaçlı yapılabilir diye düşünüyorum.

    Sağlık bakanlığının YouTube hesabında da pamuklu kumaştan maske dikimi anlatılıyor. Şu adresten de https://youtu.be/ZJqOeKetFSE bakabilirsiniz.

    Benim yaptığım maske tek kat pamuklu kumaş siz iki katta kullanabilirsiniz.

    Malzemeler : 18×22 cm pamuklu kumaş ve 16cm lastik (kişiye göre değişebilir)
   
    Eni 18cm, boyunu 22cm pamuklu bir kumaş keselim.

     Enini ikiye katlayalım ve ortasını bulalım buraya 1cm bir pili yapalım. Bu pilinin üst ve alt kısmına da bir pili yapalım karşılıklı isaretledigimiz yerlerden bir ütü( tırnak ütüsü de olur) yapalım. 

    Pililerin kaymaması için yarım cm'lik yardımcı bir dikiş yapalım.

   Maskenin üst ve alt kısmını ince bir şekilde iki kez katlayalım ve dikelim. 

     Kenarlarını da iki kez katlayalım tırnak ütüsü yapalım. Lastikleri maskenin başına ve sonuna önceki dikislerimize gelmeyecek şekilde yerlestirelim ve dikiş atalım.

Ve Maskemiz bitti. 

     Daha önce söylediğim gibi bu maskeler sizi tam olarak korumaz. Ama elimizden geleni de yapalım önlemimizi alalım. Mümkün oldukça evde kalalım. Evde de Bi hayat var.
                           EVDE KAL TÜRKİYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder